EKONOMİDE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! | MURAT MURATOĞLU

EKONOMİDE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! | MURAT MURATOĞLU

EKONOMİDE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! | MURAT MURATOĞLU
Ey Almanya… 756 milyar Euro dağıtıyor…
Ey Amerika… 2.2 trilyon dolar saçıyor…
Ey İngiltere… 362 milyar sterlin veriyor…
Şimdi bu paraları halkın sağlığına, işsizlere, batan şirketlere harcasalar mega projeleri neyle yapacaklar?
Peki Türkiye neden vermiyor? Çünkü bizde zekat müessesesi var. Haliyle ne aç ne açıkta insan var. Diğer yandan parayı versen harcamak için dışarı çıkacak insanlar…
Bizim ekonomiyi toparlayan iki kalem Turizm ve ihracat… Geçen yıl turizmden 35 milyar dolar gelir elde ettik. Yanı sıra 180 milyar dolarlık ihracat yaptık.
Ya bu yıl? Turizm 58 milyon turist ve 41 milyar dolarlık turizm geliri hedeflendi… Durum öyle bir hal aldı ki geçen yıldan 10 milyar dolar silsek 25 milyar dolar ile yılı bitirsek öpüp başımıza koyacağız!
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı çıktı, “Türkiye ekonomisi bu sürece dirençli bir şekilde girdi! Türkiye ekonomisi hızla toparlanacak” diye devam etti.
Halen işi vahametinin farkında değiller! Bu, ne sadece finans, ne sadece üretim, ne arz ne de talep sorunu… Bugüne kadar hepsini aynı anda yaşamadı hiçbir ekonomi…
Bugüne kadar salgından etkilenen yaklaşık 80 ülke, IMF’ye ekonomik destek için başvurdu. Listede Türkiye yok!
Amerika sevdiği ülkelerle SWAP anlaşması yapma kararı aldı… Yani biz Amerika’ya Türk Lirası vereceğiz, o bize Amerikan doları… Biz istedik Amerika kabul etmedi!
Bir başka seçenek para basmak… Kimse bunu istemez ama ne yapacaksın mecbur kalınca…
“Ekonomi dağılır” diyorlar… Zaten dağınık… Bırakalım dağınık mı kalsın? Daha ne kadar dağıtacaklar… Gören de iyi bir ekonomimiz var sanacak!
Çalışanların işini ve gelirini koruyabiliyor musun? Hayır!
Esnafın ve şirketlerin iflas etmesini engelleyebiliyor musun? Hayır!
Finansal sistemine ve bankalara destek olabiliyor musun? Hayır!
Özel sektörün yurt dışına 192 milyar dolar borcu var. Bunun 66 milyar doları durma noktasında olan hizmetler sektörünün üzerinde… Neyin hizmetini vereceksin evdekilere?
Diğer videolarımda, Döviz, dolar, euro, forex, altın, kripto para, borsa, fon, yatırım, hisse senedi, swap, opsiyon, forward, leasing, factoring, trading, foreks, finansal kiralama ile ilgili haberler, yorumlar, analizleri kaçırmayın.

Sözcü Gazetesi ekonomi köşe yazarı Murat Muratoğlu’nun yorumları ile bütün soruların cevapları… Ekonomi videoları ile gündem, son gelişmeler ve daha fazlası…

Videoları “ Beğen”meyi, “Paylaş”mayı ve hakkında "Yorum" yapmayı ihmal etmeyin. "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın… ABONE OLMAK İÇİN; https://www.youtube.com/c/muratmuratoğlu Sosyal medya hesapları: https://www.instagram.com/sozcumuratoglu https://www.twitter.com/sozcumuratoglu/ https://www.facebook.com/sozcumurat/

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir