Petrol fiyatları Türkiye açısından dış ticaret açığının düzeyini belirleyen en önemli faktör. Altın en popüler yatırım araçlarından bir olma yanında, fiyatı ithalat-ihracat dengesini de etkiliyor.
Petrolde talep zayıf, ve Uluslararası Enerji Ajansı raporuna göre 2020’de daha da zayıflayacak. Fakat, petrol fiyatını arz kesintileri, yani Aramco gibi tesislere yeni saldırılar ve ABD-Suudi cephesinin vereceği tepki belirleyebilir.
ABD İran Merkez Bankası’nı da yaptırımlara dahil ederek ekonomisine yeni bir darbe vurdu. İran yeni sabotajlarla ABD’yi caydırmak isteyebilir. Brent petrolde 80-100 dolar gibi uçuk hedefler mümkün mü?
Fed’in kararı sonrasında altında ralli duruldu, fakat dünyada halen 15 trilyon dolar civarında negatif getirili bono ve tahvil var. Artık dolar gibi para birimlerine güvenmeyen ve getiriden çok sermayeyi korumaya özen gösteren yeni bir yatırımcı kitlesi altını güvenli liman olarak görüyor. Altın, ayrıca yukarıda bahsettiğim belirsizliklerden de fayda görüyor. Ons altın hakkında 2.000 dolar gibi tahminler var. Bunlar gerçekçi mi?
If you want to watch and listen the videos in English, please click the link below:
https://www.youtube.com/channel/UCKpFJB4GFiNkhmpVZQ_d9Rg
Podcastler; Sesli olarak dinleme için https://open.spotify.com/show/1SK2Cikoj4KrVurKenU5eu tıklayabilirsiniz.
Facebook hesabımızı ziyaret etmek için Linke: https://www.facebook.com/atillayesilada/ tıklayabilirsiniz.
Instagram hesabından takip etmek için Linke: https://www.instagram.com/atillayesilada/ tıklayabilirsiniz.
Twitter hesabından takip etmek için Linke: https://twitter.com/AtillaYesilada1 tıklayabilirsiniz.
Para Analizi sayfasını ziyaret etmek için Linke: https://www.paraanaliz.com/ tıklayabilirsiniz.