Süheyla Yılmaz’ın Paranın İzinde programında mercek altına aldığı bu veriler, dünya ekonomisindeki tek kutuplu dönemin nasıl kapandığını çarpıcı rakamlarla kanıtlıyor. 1986’da küresel pastanın %68’ini elinde tutan G7 ülkelerinin hakimiyeti, 2029 projeksiyonlarına göre %43’e gerilerken; BRICS ve diğer gelişmekte olan ekonomiler bu boşluğu hızla dolduruyor.

Programda sunulan grafiğe göre, özellikle Çin’in BRICS içindeki %70’lik devasa GSYİH payı, Doğu’nun yükselişinde motor güç işlevi görüyor. Batı merkezli hegemonya yerini "parası olanın konuştuğu" çok kutuplu bir düzene bırakırken, doların tahtı ve yeni ortak para birimi arayışları küresel finansın ana gündemi olmaya devam ediyor.

📺 Nasıl Bir Ekonomi | NBE TV

Ekonomi, finans, piyasalar ve gündeme dair güncel analizler, net yorumlar ve anlaşılır içerikler bu kanalda.

📌 Türkiye ve dünya ekonomisini sade bir dille takip etmek için abone olun.

🔔 KANALA ABONE OL
👉 https://www.youtube.com/@nasilbirekonomi?sub_confirmation=1

🌐 NBE TV Resmî Web Sitesi
👉 https://nbetv.com.tr/

📲 Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

🐦 Twitter / X: https://twitter.com/NBE_TV
📸 Instagram: https://www.instagram.com/nasilbirekonomitv
💼 LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nasilbirekonomi/

#Ekonomi #NasılBirEkonomi #NBETV #EkonomiHaberleri #PiyasaAnalizi #Borsa #Finans #TürkiyeEkonomisi #GüncelEkonomi #Yatırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir