Bunun en büyük göstergesinin Şubat ayı sonunda en güvenli yatırım aracı olan Altın’ın zirveleri test etmesi olduğuna değinen Yıldırım, “Ancak, coronavirüsün etkisinin önümüzdeki aylarda kırılacağı ve dünya finansal piyasalarındaki etkisinin azalacağı beklenmektedir. Yine, Suriye’de Türkiye’nin vermiş olduğu reaksiyonun piyasa tarafından olumlu karşılandığı söylenebilecektir. Gerek Rusya gerekse Türkiye’nin karşılıklı açıklamaları tansiyonun düşürülmesi yönündedir. Yine dünya borsalarındaki Mart ayı itibari ile başlayan yükseliş trendi ve altın fiyatlarının bu duruma uygun olarak biraz da olsa düşüşe geçmeye başlaması, yatırımcıların yeniden borsaya yöneleceğinin işaretini vermektedir” diye konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünya piyasalarına bakıldığı zaman en çok talep gören, hacim oluşturan ve değer kazanan hisselerin inovasyona, arge’ye ve teknolojiye yatırım yapan şirket hisseleri olduğu görülmektedir. Örneğin inovasyona önem veren yenilikçi uygulamaları ile hem taşıt piyasasına hem de uzay geleceğine yatırım yapan TESLA hisseleri 2020’nin başından bu yana yüzde 42 değer kazanmıştır. Yine uzun vadede teknolojiye ve inovasyona yatırım yapan yurt dışı hisselerinin son aylarda benzer performansları sergilediği görülecektir. Aynı durum Türkiye piyasaları için de geçerli olacaktır.”
Yıldırım, Türkiye’de küçük yatırımcıların borsa spekülatörlerinden uzak durmasına ve günlük kazançlar yerine uzun vadeli yatırım yapmasına ve geleceği olan firmalara yönelmeleri gerektiğine dikkat çekti.
Geleceğin inovasyonla şekilleneceğine değinen İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli ise, “Milli teknoloji hamlesi ile kendine yeten bir ülke olma konumuna hızla ilerlerken, elimizden gelen tüm gayreti yükseköğretimde sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.