Siyasetçi ve uluslararası iş insanı Esen Ermiş Ertürkyabancı bir TV kanalına verdiği röportajda teknolojinin küresel siyaset üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

“Teknolojinin daha doğrusu  big data dediğimiz büyük verinin silah olarak kullanılma riski var bu nedenle bu verilerin kontrol edilmesi,korunması siber güvenlik dediğimiz alanın konusu.

Modern siyasette artık toprakların kontrolüyle değil, insanların fikirlerinin kontrolü hayati öneme sahip oldu.Yani malların, paranın ve verilerin kontrolü aslında teknolojinin yarattığı bağlantılardan yararlanılmasıyla tanımlanan yeni bir güç.Sosyal medya dediğimiz alan insanların yeme-içme,giyinme,barınma ve düşünme trendlerini değiştiriyor bakın etkilemiyor değiştiriyor.Bu nedenle  bilgi teknolojileri jeopolitik araç haline geldi.

Ülkeler, temel teknolojilere erişmek için devlet düzenlemelerini yaparken, aynı zamanda başkalarının erişiminin takibini sürdürüyor.

Bu teknolojik rekabet tehlikesi kontrolden çıktığında, küresel güvenliği tehdit ettiğinde devletler önlem alma zorunda kalıyorlar.

Özetle; İnsanlar teknolojiyle uğraşmadan siyasetle uğraşamazlar ve siyasetle uğraşmadan teknolojiyi kullanamazlar. 

Teknolojiler,siyasi konulardaki seçimlerimizi etkilemeye başladılar. Ancak dediğim gibi o noktaya kadar hayatımızın nerdeyse her yönünü etkiliyorlar. O yüzden big data hiç olmadığı kadar önemli hale geldi.Siyaset felsefesi, teknoloji felsefesi, yapay zeka, dijital medya, nükleer enerji gibi disiplinler arası yaklaşımlara sahip olmayanların siyasetle ,siyasal iletişimle ilgili konularda başarılı olması artık mümkün değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir