AMERİKA FAİZLERİ İNDİRDİ KRİZİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ! | MURAT MURATOĞLU

AMERİKA FAİZLERİ İNDİRDİ KRİZİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ! | MURAT MURATOĞLU

AMERİKA FAİZLERİ İNDİRDİ KRİZİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ! | MURAT MURATOĞLU
Virüsün kurbanları artık sadece insanlar değil! Şirketler ve ekonomiler…
Amerikan Merkez Bankası günlerdir dillendirilen iddiaları beklenmedik bir doğa olayı ile faizleri yarım puan düşürerek doğruladı…
Bu filmi daha önce 22 Ocak 2008’de görmüştük… Yine ani bir indirim ile piyasaları şaşırtmıştı. Nitekim dünyanın içine düştüğü finansal krize engel olamayıp 7 ay sonra tarihin en büyük finansal krizlerinden biri patladı.
15 Eylül 2008’de Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Lehman Brothers iflas etti. İşler çok daha kötüye gitti.
Sadece Amerikan ev kredisi piyasasında 10,5 trilyon dolarlık kayıp oluşurken, 9 milyon kişilik istihdam kaybı yaşandı ve 8 milyon konuta bankalar tarafından icra yoluyla el konuldu.
Bugüne geldiğimizde… Amerika yine benzer şekilde acil faiz indirimine gitti.
1- Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indiriminin dünyaya etkisi ne olur?
2- Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indiriminin Türkiye’ye etkisi ne olur?
Amerika’nın 18 Mart’ta toplantısı vardı, onu bile bekleyemedi, yarım puan indirimi yapıştırdı!
Trump bize baskı yapıyor ama bu durum bizi ilgilendirmiyor tadında açıklama yapıldı… Külahıma anlatsaydı daha mantıklıydı.
Net bir şekilde ABD piyasaları tarafından kontrol edilen bir FED var önümüzde.
Fakat ne oldu? Amerika Merkez Bankası bu indirimle piyasanın henüz bilmediği ama "virüsün ekonomik etkisinin beklenenden kötü olacağı" ile ilgili bir şey mi biliyor dedikoduları yayıldı…
Faiz indirimleri sadece Amerikan Merkez Bankası ile sınırlı kalmayacak…
Bütün büyük bankalar sırayla kervana katılacak! Peki neye yarayacak?
Değil yatırım yapmak; virüs yüzünden evlerinden çıkmayan, bu yüzden tüketimi minimuma indiren, seyahati erteleyen insanların olduğu bir dünyayı faiz indirerek kurtarmayı mı düşünüyorlar?
OECD, büyümenin son 10 yılda izlenen en düşük seviyesine düşeceği ve her geçen gün daha fazla işletmenin hastalığın etkisi altında kalacağı uyarısında bulunmuştu.
Ve Türkiye… Kuvvetle muhtemel Türkiye’de şu an virüsün etkisinde… Olasılık olarak olmaması pek mümkün görünmüyor… Olmasa bile çok yakında virüs hemen yanı başınızda…
Millet zannediyor ki Amerika Merkez Bankası faizi düşürdü diye yatırımcı gelip parasını Türk lirasına yatıracak. yok öyle bir dünya…
Bir ülkeye yatırımcı gelmesi için öncelikle o ülkede adalet mekanizmasının sağlam, hukukun uluslararası kabul edilebilir kararlar alması hiçbir şüphe bırakmaması gerekiyor.
İki günde bir kuralların değiştiği, bugün borsada açığa satış yasak, yarından itibaren swap işlemleri sınırlı, sen niye sattın, sen niye aldın, al sana ceza denilen bir ülkeye kim heves eder gelmeye?
Diğer videolarımda, Döviz, dolar, euro, forex, altın, kripto para, borsa, fon, yatırım, hisse senedi, swap, opsiyon, forward, leasing, factoring, trading, foreks, finansal kiralama ile ilgili haberler, yorumlar, analizleri kaçırmayın.

Sözcü Gazetesi ekonomi köşe yazarı Murat Muratoğlu’nun yorumları ile bütün soruların cevapları… Ekonomi videoları ile gündem, son gelişmeler ve daha fazlası…

Videoları “ Beğen”meyi, “Paylaş”mayı ve hakkında "Yorum" yapmayı ihmal etmeyin. "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın… ABONE OLMAK İÇİN; https://www.youtube.com/c/muratmuratoğlu Sosyal medya hesapları: https://www.instagram.com/sozcumuratoglu https://www.twitter.com/sozcumuratoglu/ https://www.facebook.com/sozcumurat/
Kategori Kişiler ve Bloglar Trend Vlog

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir